lunes, 13 de abril de 2015

Diari del búnquer, Kevin Brooks


Editorial Fanbooks
296 pàgines, 15'95€

Linus, un jove de setze anys, es desperta espantat en un búnquer. L'han segrestat. No entén per què. Ningú es comunica amb ell. El seu únic contacte amb l'exterior és un ascensor que baixa cada matí amb provisions. Dies més tard, baixen altres persones, altres segrestats. No tenen res en comú entre ells. Què vol el segrestador?

Quan vaig veure aquest llibre al butlletí de novetats de l'editorial Fanbooks em va cridar l'atenció des del primer moment, ja que deien que es tractava d'una obra única, polèmica i d'altíssima qualitat literària que no ens deixaria indiferents.
I això és just el que necessito en aquest moment: llibres que siguin diferents, que tinguin alguna cosa especial i que destaquin entre els altres.
No estic segur de què m'ha passat aquests últims dies. Crec que em vaig perdre, que vaig passar un cert temps enfonsat en un forat.Els forats son coses complicades. No saps que has caigut en un forat fins que no en surts.
Realment, crec que per gaudir aquest llibre el millor és no saber massa de l'argument, així que no us explicaré molt més del que diu la sinopsi.
Aquest llibre és el diari que Linus comença a escriure des del moment que és segrestat a un búnquer. És un lloc bastant estrany que sembla estar preparat perquè el habitin a 6 persones: 6 habitacions, 6 plats, 6 gots i 6 jocs de coberts de plàstic ... però Linus està sol i encara no encén com ni per què ha arribat fins a aquest lloc.
Poc a poc, es començaran a incorporar nous companys al búnquer, i tots són persones molt diferents que semblen no tenir res en comú.
Llavors m'he sentit malament. Malament per les petites coses. No són les grans coses les que t'afecten, són les petites coses.
Des del primer moment, el llibre és realment addictiu, ja que com està escrit en forma de diari anem descobrint amb el protagonista aquest nou lloc i tot el que està succeint en ell, de manera que també desconeixem tot el que ell desconeix. En tot moment ens fem les mateixes preguntes que en Linus: qui és? per què ho fa? i, sobretot, què vol aconseguir?
Aquest llibre t'atrapa, però a mesura que van passant els dies i veus tot el que li passa a Linus i els seus companys veus com poc a poc es van apagant i comences a sentir-te igual. Sents la interminable espera que passi alguna cosa, encara que no sàpigues que és el que passarà.
Pel que fa al final... et deixa amb una sensació molt estranya. És d'aquells finals que quan passes l'última pàgina del llibre segueixes fent mil preguntes, però és molt d'acord amb la manera com està escrit.
No hi ha res que sigui insoportable. insuportable vol dir que no es pot resistir. Si no pots resistir alguna cosa, ets mort. Si no et mata, ho has resistit, oi? No pot ser que això sigui irresistible. Mentre jo visqui, ho soporto.
En definitiva, Diari del búnquer és un llibre molt recomanable, amb un ritme de pujades i baixades que t'enganxarà des de les primeres pàgines.



Moltes gràcies a Fanbooks per l'exemplar

No hay comentarios:

Publicar un comentario